onsdag den 27. april 2011

Chokolade mousse

5 dl. Piskefløde
300 – 400 g Chokolade (valgfri chokolade)Fløden piskes til stiv flødeskum.
Chokoladen smeltes (gerne i en chokoladesmelter, så det ikke bliver for varmt)
Chokoladen vendes i flødeskummen, og stilles på køl en times tid.
***
Mine erfaringer:
Hvid chokolade mousse:
jeg brugte 300 g chokolade, og den smagte glimrende.
Mørk chokolade mousse:
Jeg brugte 300 g mørk chokolade 70%. Den blev meget hård, så den nærmest smuldrede.. Næste gang vil jeg lave den med 200 g. for at undgå dette, chokoladen er jo meget kraftig.
jeg brugte de 2 slags mousse sammen, så jeg smurgte bunden med den hvide mousse og smuldrede den mørke ovenpå. Blandingen blev god.

torsdag den 21. april 2011

Billard kage


Da min farfar blev 85 år, havde han inviteret hele familien til middag om aftenen. Men om dagen holdt han reception i billardklubben, hvor han har været medlem siden 1967.
Jeg kom med kagen som en overraskelse.
Kagen er med hjemmenbagte lyse lagkagebunde, med et lag hindbærmousse og et lag nougat-chokoladecreme. Kagen blev lavet i en bradepande og så blev den skåret til og “bygget” ud, så den blev mere aflang.
Kanten drillede, men som helhed er jeg godt tilfreds med resultatet.

onsdag den 20. april 2011

Nutella smørcreme

250 g smør
500 g flormelis
1 alm. glas nutella (jeg brugte bare den billige kopi)
Smør og flormelis blandes med røremaskinen. Når det er blandet godt, tilsættes nutellaen og det blandes til at det er en ensartet masse.
Nutellaen gør det knap så sødt og smøragtigt, men jeg tør ikke bruge den hvis kagen skal være hvid. for så vil farven formentlig kunne ses igennem.

Formel 1 bil


Søren 39 år
Søren ville gerne have en figurkage som en Formel1 bil. En Mclaren som hans favoritkører Hamilton.
Kagen er en Chokolade Mud-cake. Jeg måtte lave den i 2 dele, da den ellers ikke kunne komme i køleskabet. Hjulene og den foreste del af bilen er ren mud-cake.
Den bagerste del af bilen er en mud cake med et lag hvid Crunch creme og friske jordbær. Forvingen og bagvingen er lavet i ren fondant.
Hjulene blev lidt skæve, men øvelse gør mester..

fredag den 1. april 2011

Smørcreme

85 g smør (jeg bruger alm. kærgården)
175 g flormelis

Smør og flormelis blandes med røremaskinen indtil det er en ensartet masse.
Der er nok til en alm. lagkage i dette.
Til en stor kage, laver jeg:
250 g smør
500 g flormelis.
Jeg ved godt at det ikke er helt det samme blandingsforhold. men det fungere fint, og det passer til min dovenskab. (1 pakke af hver) :)

Nougat Chokoladecreme

5 dl. Piskefløde
300 g nougat
100 g mørk chokolade
Fløden piskes til stiv flødeskum
Nougat og chokolade smeltes (gerne i en chokoladesmelter, så det ikke bliver for varmt)
Nougaten vendes i flødeskummen og stiles på køl i en times tid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...