fredag den 30. august 2013

En stjerne rigere og en solstråle fattigere

I lørdags blev himlen en stjerne rigere og vi blev en solstråle fattigere.
 
 
Min dejlige mormor sov stille ind, fredsfyldt og med smil på læben.
Jeg fik beskeden lige samtidig med at jeg blev udskrevet fra endnu en operation.
 
Idag går flaget på halv i haven og vi skal sende min elskede mormor på sin sidste rejse.
 
Min mormor blev 90 år, 3 måneder og 3 dage.. og sikke nogle år hun har haft.
 
Jeg vil huske min mormor som altid at være en glad, humoristisk og en varm kvinde. Indtil fra ca. 5 år siden, dyrkede hun bowling og gymnastik. og det er kun de sidste par år at hun har været begrænset af helbredet.
 
Min mormor var atypisk for hendes generation. Hjemme hos min mormor og morfar var det nemlig min morfar der klarede alt det huslige og min mormor der farede rundt til alverdens ting. Hun har dog klaret det, efter at min morfar døde fra 11 år siden.
  
Jeg vil huske episoder som:
 
* Da jeg var barn og vi blev passet af min mormor. Så var huset fyldt med 10-15 unger fordi alle vores legekammerater synes at min mormor var så hyggelig og sjov.. Hun legede nemlig med os...
 
* Da jeg blev konfirmeret, var det min mormor der sang højst i hele kirken. Jeg blev konfirmeret dengang at det lige var blevet meget moderne med video-kameraer, så alle mine klassekammerater kom senere og fortalte at de kunne høre min mormor på deres videoer :o)
 
* Dengang jeg var 16 år og havde mødt en kæreste på 24 år med et barn på 3 år.. Min mormors kommentar var: Det er godt at få en erfaren mand.... og da jeg kom og fortalte at jeg skulle skilles 10 år senere, fik jeg af vide: Snup 2 elskere på 16, istedet for en på 32.. Så er der lidt at skifte imellem..
 
og den meget lumre:
* Da min mormor i en alder af ca. 78 år, sad og fortalte mig og mine kusine/fætre, at hun jævnligt faldt i søvn til tvet, og når hun så vågnede kl. 3 om natten, så kørte der de her "film" med kvinder med "mælkeskæg,... og hendes kommentar var: så godt smager det sku heller ikke..
hmmm...
 
Min mormor var en ener, og jeg føler at jeg idag skal sige farvel til en del mere af min mor. Jeg mistede min mor da jeg var 13 år, så derfor var det jo min mormor som har kunne fortælle mig hvordan min mor var, da hun var barn..
 
Min mormor skal ud og ligge på samme gravsted som min morfar, og kun få hundrede meter fra min mor.
Jeg er sikker på at det bliver en smuk begravelse, da den vil vidne om en dejlig familie og en dejlig kvinde. Hun var mor til 4, mormor/farmor til 7 og oldemor til 16.
 
Efter begravelsen skal jeg desværre tilbage på sygehuset.. jeg blev indlagt igår og skulle være opereret igen, men pludselig fik de noget haste-akut ind som gjorde at de først kunne nå mig i nat, og så måtte jeg takke nej, da jeg VIL med til begravelsen.  Så jeg er dopet med smertestillende indtil da og så håber jeg bare at det bliver sidste operation,
 Jeg savner at være kreativ..
  
 
 

21 kommentarer:

 1. Sikke et smukt indlæg om din mormor. Det vidner om et langt og godt liv. Jeg håber i alle får en smuk begravelsesdag fuld af glade og gode og kærlige minder. Og rigtig god bedring til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja hun har haft et godt og langt liv. hun var så livsglad. Vi havde en smuk begravelsesdag og mange gode minder.

   Slet
 2. Jeg kondolerer!
  Det må være uendeligt hårdt at skulle tage afsked med hende, for hun lyder til at have fyldt meget i både dit og din families liv. Det er et meget flot indlæg du har skrevet, og jeg kan næsten mærke det livsstykke gennem skærmen. Jeg håber også jeg bliver 90 hvis jeg har mod på livet og er frisk og rørig.
  Jeg håber, at dagen bliver smuk og fyldt med gode minder og at I får sagt ordentlig farvel. Mine tanker på til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og rigtig meget held og lykke med operationen!

   Slet
  2. Tak. Vi havde en smuk dag og hun blev "sendt" smukt afsted.

   Slet
 3. Smukt, smukt indlæg. Håber det bliver en god begravelse og at du snart kan lægge alle operationerne bag dig :)
  kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Indlægget var lige hvad der faldt mig ind om en smuk mormor.

   Vi havde en smuk begravelse og nu venter jeg bare på stillingstagen. For igår aftes ændrede hospitalet mening, så måske jeg slipper for endnu en operation

   Slet
 4. Dejlig minder om en skøn kvinde. Jeg sender de varmeste tanker til dig i dag ...

  Håber også du snart er på banen igen, og kan gå ud af sygehuset med rank ryg.

  KH Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja Mormor var en skøn kvinde med humor og glæde.

   Slet
 5. Kondolerer - og sender dig de varmeste tanker!
  Husk - det er ikke "farvel" men "på gensyn" til din elskede mormor. Dét hjælper mig i svære situationer at tænkte sådan, og jeg håber, det også kan hjælpe dig bare lidt, selv om det ikke helt kan fjerne den smerte og sorg, du føler her og nu. Jeg håber I trods alt får en dag med kærlighed og varme i mormors navn.
  Og så er du ikke selv rask. Stakkels, søde dig! Men jeg ønsker dig al mulig held og lykke med operationen og rigtig god bedring.
  *KNUS* fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en god dag og fik sendt min mormor godt afsted.

   Ja det er på gensyn, et eller andet sted. Min mormors filosofi var, at der er noget efter døden.. Så lige nu render hun rundt og spiller fodbold med min morfar, min mor og min farmor og et par andre slægtninge.. :o)

   Slet
 6. Kondolerer.... Din mormor lyder til at have været en dejlig dame. Håber at jeg kan være så aktiv i så høj en alder. Sender dig og din familie en masse varme tanker i denne tid..... en masse healene energier i din retning.

  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.. Ja hun var dejlig, så jeg er glad for at mit indlæg udtrykker det.

   :o)

   Slet
 7. kondolerer! Hun lyder til at have været en helt igennem fantastisk kvinde og dejligt du har så mange gode mider med hende og det er dem der fylder-

  Held og lykke med operationen, håber du slipper nemt igennem det

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja man skal huske de gode minder, det var heldigvis også en masse af dem, som min onkel hev frem da han holdt tale i kirken.

   Slet
 8. Sikken et varmt indlæg... Jeg kondolerer og håber at det vil gå godt med operationen...

  SvarSlet
 9. Det gør mig virkelig ondt at høre. Din mormor lyder som en meget festlig dame.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun var en meget festlig dame. Til talen i kirken, kaldte min onkel hende en festabe og en selskabspapegøje.. :o)

   Tak

   Slet
 10. Det gør mig så ondt at høre - din mormor lyder som den mest fantastiske mormor man kan ønske sig, håber I får en god dag hvor I alle får sagt farvel på en god måde :)

  Og rigtig god bedring til dig søde, håber operationen der venter går godt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja hun var en fantastisk mormor. Jeg elsker hende højt...
   Vi havde heldigvis en smuk begravelse og fik sendt hende godt videre.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...