torsdag den 11. december 2014

Nissepost

Jeg har lavet denne postkasse til breve fra julemanden. En skotøjsæske, der er blevet malet og så er der lavet en brevsprække øverst i kassen.
 
 

 
Ideen med breve, opstod fordi jeg læste om "julemandens flaskepost" hvor man kan bestille 24 breve som bliver rettet til, med børnenes navne mv.
 
Jeg nåede desværre ikke at få besluttet mig, så jeg kunne nå at få dem leveret inden den 1...
Derfor valgte jeg at lave dem selv.
 

Julemandens breve er ikke så lange, for Kaja og Casper er jo ikke så gamle så fokus er ikke noget der holder længe, men selvom Casper går lidt væk, så hører han oplæsningen.

Vi var valgt at det er en lille hyggestund i sofaen lige inden at nattøjet skal på.

Børnene skiftes til at tage brevet i postkassen og åbne kuverten. Bare det at måtte åbne kuverten er stort...

Jeg har valgt at lave brevene hvor Julemanden fortæller lidt om , hvad der sker i Grønland, på nisseværkstedet og med hans nye kane.
Samtidig skiver julemanden om de ting som han får af vide fra Nissepigen Liv og Nissedrengen Max.

Liv og Max er de 2 nisser som er flyttet ind på vores loft.
Og med en lille tænksom dreng og fantasifuld pige, så er det faktisk rigtig godt at få sat ord på, hvad nisserne i huset laver, så de ikke bliver farlige.. For det kan jo faktisk godt virke farligt at der pludselig, bor nogen i huset, som vi ikke ser.. og som lister ned med gaver mens vi sover.

Julemandens breve er bestemt en tradition som jeg vil fortsætte til næste år. og jeg tror at jeg fortsætter med at skrive dem selv, for så kan jeg naturligvis få meget mere fra hverdagen med..Og så kan jeg også få brevene tilpasset, alt efter om søster Pi er her på dagen eller ej.

Et lille eksempel på et af brevene.


 
(håber ikke at jeg bliver anmeldt for dokumentfalsk, når jeg underskriver brevene med JULEMANDEN )

 
 
 


2 kommentarer:

  1. Hvor er det genialt :) jeg læste også om julemandens flaskepost et sted, men som dig var jeg for sent ude. Jeg har så slet kke fantasien til selv at skrive dem, så hatten af for det, sejt gået :)

    SvarSlet
  2. Det er altså en så hyggelig idé du der har fået :)
    Jeg tror Julemanden er glad for lidt hjælp her i december, han har jo en del at se til. SÅ jeg er sikker på det er okay at du underskriver brevene med julemanden

    Kh. Linette

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...