fredag den 29. maj 2015

Et vildsvin til fryseren


 
 
Dette indlæg er skrevet fordi vi var så heldige at få tilbudt et vildsvin, skudt på en jagt i Sverige.
Jeg skriver denne advarsel først, da du derfor har muligheden for at springe væk fra indlægget, hvis
du ikke har lyst til at se eller læse det.
 
 
 
 .
.
.
.
 
Lige før Kr. himmelfart kom min kollega og fortalte at manden og hans kammerat var på jagt i Sverige og havde skudt et par Vildsvin.
(Jeg havde tidligere udtrykt ønske om at købe vildt hvis de havde overskud) 
 
Hr. svin blev leveret hjem til os, med hud og hår.
 
 
Han hang på vores terrasse et par dage under et spyflue-net
 (de skal helst hænge, som meget andet vildt.)
 
Hundene var meget interesseret den første ½ time, men derefter var de ret ligeglade.
Børnene var også meget afslappet omkring det. De snakkede om den i børnehaven
og fortalte at de glædede sig til at smage det
 
Torsdag var det tid til flåning og partering
 
 
Vi er så heldige at svigersønnen er slagter, så han havde sagt ja, til at hjælpe.
Han blev dog en smule overrasket da han fandt ud af at den hang med hud og hår.
(Den info. havde budbringeren ikke lige fået sagt)
Men han gik straks i gang.
Først skulle hr. Svin flås.
 
Her fik alle ungerne en god Natur/teknik time..
Vi fik snakket om ribben, knogler, kød og kønsbestemmelse.
De fik mærket på fødder, pels, kød og tunge.
 
De valgte selv om de ville være med, men det ville de gerne.
De små gik naturligvis lidt til og fra, da det tog længere tid end koncentrationen for en 3 og 4 årig.
 
Da skindet var flået og hr. svin var grov parteret,
så blev han båret op i køkkenet hvor resten foregik.
Den skulle parteres og pakkes i fryseposer.

 

Nu ligger der en masse skønt kød i fryseren. Jeg må indrømme at vi ikke har fået smagt det endnu, da helligdagene betød at vi lige måtte vente nogle dage på svaret fra Trikin-testen.
 (En test der tages for at sikre at den ikke har nogle orme, som også er farlige for os mennesker )
Heldigvis var testresultatet fint.. så nu skal jeg finde opskrifter.
 
 
 
Det sidste billede viser at det var en Orne.. Han havde 2 af den slags. (De er ikke kommet i fryseren)
 
Som indlægget nok fortæller, så har vi et ret afslappet forhold til det faktum hvor kødet kommer fra. og det smitter af på børnene.
 
Jeg synes det er sundt at børnene ved hvor maden kommer fra.. Både grøntsager og kød.
og som bonus info, kan jeg sige at ingen af børnene har haft mareridt eller andet,
efter synet af Hr. Svin.






1 kommentar:

  1. Sikke en spændende oplevelse! Jeg håber, kødet smager fantastisk.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...