mandag den 20. august 2012

Den flyvende hollænder

var vidst stukket af med billederne.. men nu er de dukket op.
I maj holdt vi Sørens 40 års fødselsdag.

Temaet skulle være Sørøver og pirater.

Her er vi klar til at piraterne stiger ombord på skibet.


indenfor var der gjort klar.
Midt i stuen var der placeret en mast med sejl, og kisten var fyldt med guld, sølv og drikkevarer. Kisten er et af mine fund. Det er en stor gammel kiste der var sat til storskrald inde ved siden af mit arbejde. Jeg ville normalt ikke have bemærket den, men den blev sat ned få uger efter at vi havde planlagt at Sørens fødselsdag skulle være Sørøverfest. 

Kanonen og ankeret er lavet af flamingo til gulvisolering. derefter er det belagt med et lag gips og lidt sandspartling. Det var meningen at der skulle komme røg ud af røret ved hjælp af tør-is, men det fungerede desværre ikke rigtig.

Galionsfigurens krop er lavet af papmache og hovedet er et kranie af plast som vi har påsæt en paryk.
Karniet har været brugt til at lave en form til støbe gips kranier.  

På vores terrasse på 1. sal (ved stuen) havde vi placeret en udkigstønde med piratflag.
udkigstønden var lavet med trappe så man kunne gå op i den og kigge ud over vejen.
Bordene til receptionen var dækket med papirsdug som var tegnet som et stort sø-kort, og midt på bordene flød det med chokolade-guldmønter

Om aftenen var bordene også dækket med sø-kort, og så var menuen skrevet på et skattekort som var rullet rundt om servietterne.
Kortene blev udskrevet på almindeligt hvidt papir. Derefter blev papirerne dyppet i kaffe og lagt til tørre.

Derefter blev der brændt huller, og for at stoppe gløderne dyppede jeg siderne i vand. Det gav de ekstra "løbe rander" som ses på papiret.
Vi lånte os frem til forskelligt sølvtøj og ting af messing mv.

Det blev bl.a. brugt som pynt i vindueskarme og på bordet.
Kraniet er et af de kranier som vi selv støbte i gips. Det var bestemt ikke nemt, da vi selv skulle have formen til afstøbningen og den drillede pga. de mange ujævnheder og huller som der er i kraniet.


Vi havde en rigtig god fest og som det ses her, så havde gæsterne også gjort deres for at være med i temaet. Faktisk var alle udklædt på den ene eller anden måde. ( i invitationen havde vi skrevet at de skulle have mindst en pirat inspireret ting på.)


Jeg havde syet nederdel til Kaja, men vi fik slet ikke taget billede af hende, da hun først kom sammen med gæsterne og hun var død træt, så hun kom i seng allerede inden middagen.
Men jeg skal nok vise nederdelen i et andet indlæg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...