lørdag den 29. september 2012

En Pedalbil fra 50érne

 
Se lige hvad vi har arvet. En rigtig gammel pedalbil lavet i starten af 1950érne.

Den er lavet i rigtig karrosseriplader og med bagagerum der kan åbnes.

Bilen blev lavet på det værksted hvor min farfar arbejdede. Det var en mand der lavede den til hans børn og min farfar lakerede den bl.a. for ham.

Nogle år senere mødte min farfar manden, og spurgte ham til bilen. Den holdt bare derhjemme og samlede rust, for børnene var blevet for store.

Min farfar fik lov at hente bilen og siden da har den stået i hans kælder. Min farfar har haft splittet den ad og gjort den klar til lakering, men så kom han ikke videre og den har stået der i mere end 30 år.

Da jeg var hjemme hos min farfar kort efter Casper blev født, snakkede min farfar om bilen som ingen ville have. Så sagde jeg HVAD!! Den vil jeg gerne se. Vi var nede i kælderen og se på delene og jeg var rystet.. Ingen vil have.. Den vil jeg da have.

Da jeg kom hjem og fortalte Søren om bilen, var han hamrende nysgerrig, og vi hentede den et par uger senere. (Søren er meget interesseret i biler)

Der manglede desværre lidt dele til bilen, bla mangler Kædetrækket og pedalerne.

Men det vigtigste er rammen og hele karosseriet. Det bliver nok ikke et projekt som jeg skal lave så meget på, det bliver vidst Søren der er "projektleder" på den opgave.

Vi regner med at lave bilen motordrevet. Søren fandt denne handicap-scooter på den blå avis. Scooteren er rusten nedenunder, sædet mangler og der er en printplade der ikke virker.Men de dele som vi skal bruge, skulle være intakte. Det er planen at vi bla. skal bruge motoren og nogen af styre-delene til bilen.

Jeg er spændt på resultatet og er meget glad for at min farfar heldigvis er lidt af en samler. Det havde da været en dødssynd hvis den fine bil bare blev smidt ud som gammelt skrot.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...