søndag den 28. oktober 2012

Bukser, bogstaver og gave..

Så har jeg fået syet et par bukser mere til Kaja.


De er syet i sort Isoli med en lidt skrigende Lime-grøn rib. Som pynt har jeg sat et bånd med svampe på benene.
 
Bukserne er igen syet efter Mini-kreas mønster på posebukser.

Jeg har også fået lavet nogle bogstaver til Kajas værelse. Bogstaverne er købt i Panduro og så er de malet med deres Hobylak. Je ghar ikke helt besluttet mig for om de bare skal op på væggen sådan eller om de skal monteres på et lærred eller lign.

 
Og så har jeg modtaget min vundne give-away fra Carla og krudtuglen. En masse lækkert stof. Jeg har allerede planer om en kjole, en nederdel, og en "brød"kurv til Kajas køkkenmad.. og så skal der nok komme mere til.
Nu vil jeg lige udnytte at børnene sover til middag, så nu skal der vidst klippet lidt stof så jeg måske kan sy lidt i aften når de er lagt til at sove for natten. Dagen idag er jo kastet lidt på hovedet pga vintertiden. Casper vågnede kl. 4.20 (ny tid) og Kaja fik jeg til at sove lidt længere. Søren vågnede desværre sy, så jeg er lidt alene om børnene idag.


lørdag den 27. oktober 2012

Lav en julegave

Det er da et hyggeligt projekt.
Jeg vil være med, vil du?
 
 
Se dette indlæg hos Frejvald.

fredag den 26. oktober 2012

Vi bliver så be-gavet.

?


Se hvad Kaja er kommet hjem med inden for den sidste måneds tid.
Hun kommer stolt hjem fra dagplejen og viser hvad hun har lavet.

Det bliver holdt tæt til kroppen, mens hun krammer det og siger MIN! Som oftest… efterfulgt af et NEJ, Hippie.. !! det er hvis en af hundene kommer og vil snuse til det.. Det er jo selvfølgelig kun den ene hund der hedder Hippie, men det er altså nemmere at sige end Tio eller Freja… Så de bliver alle kaldt Hippie når de gør noget hun ikke vil have.

Jeg tror at vi skal have sat en troldegren op nede på hendes værelse så nogle af hendes ting kan komme op og hænge der. og den lille måbende stenmand skal vidst ned og stå på hylden.

Åh hvor jeg synes det er hyggeligt at hun laver den slags ting. Jeg håber jo at hun bliver kreativ og vil nyde at sidde og nørkle med hobbyting sammen med sin mor. :o)
.  

mandag den 22. oktober 2012

Weekenden bød på maling, hygge og rangle

Lørdag morgen var det mig der have tjansen med at stå op når børnene vågnede. Hvilket betyder kl. 05.21 for Casper og 06.00 for Kaja.

Så snart Kaja kom op i stuen og så uglen, sagde hun ... MIN UHHHH UHHH... (hun havde ikke set den om aftenen)så  resten af dagen rendte hun rundt med uglen i hånden.

Da vi havde siddet og hygget lidt i stuen, blev begge børn puttet i dobbeltvognen og vi gik en tur til bageren..

Tænk en masse man kan opleve når man går en tur til bageren.. I hvert tilfælde når man er 2 år som Kaja.. Vi snakkede om  PIP PIP (krager og måger der fløj) viuuuhh viuuuv (en politibil), øøjjjj bil vippe (en lastbil med et tippelad, der var tippet) åhh nej sykke (en cykel der var væltet) og bolle (sagt mens hun stod og hoppede ude foran vinduet ved bageren) Bagerpigen skulle se hendes ugle.. og hele vejen hjem igen delte hun bollen med uglen

På billedet fik uglen kys nr 30 tror jeg...


Lille Casper sad ved siden af og kiggede sødt på sin søster hele vejen til bageren, han er kun 7½ mdr. så han bliver betaget af alt. og da vi gik fra bageren blev han lagt ned og faldt i søvn med det samme.

åh hvor er det hyggeligt med sådan en morgen. Så føler jeg mig rig.

Resten af weekenden har stået i malerpenslens tegn. Jeg har malet loft og vægge i det som skal blive vores soveværelse. Det har tidligere været den store bonusdatters værelse (hun er flyttet hjemmefra tidligere på året), så der var mørkegrå vægge der skulle males over.

Jeg mangler lige at male panelerne, og så skal der bare luftes ud nogle dage, inden vi flytter soveværelset derind.

På grund af malerprojektet har jeg ikke nået så meget andet denne weekend, dog har jeg fået leget lidt mere med hæklenålen

Jeg har fået lavet denne rangle til Casper. Den er ikke lavet ud fra nogen opskrift eller lign, men blot ud fra min fantasi . Det har mest været for at øve mig lidt mere i hæklenålen uden jeg har behøves at tælle en masse.

Den ligner mest af alt en mikrofon, men Casper var godt tilfreds.

fredag den 19. oktober 2012

uhhhh uhhhhh ugle....


Den er så grim, så kun Kaja kan holde af den.....

Men det er mit første hækleforsøg. Selve kroppen var ok at hækle, men jeg skal vidst lige øve mig en del med de runde øjne og næbet. :o)

Det er bestemt ikke sidste gang at jeg forsøger mig med hæklenålen, for det er egentlig ret hyggeligt at jeg kan sidde og hækle mens tvet kører. :o)

torsdag den 18. oktober 2012

Jeg har vundet. :o)

Jeg har vundet. ... hos Carla og krudtuglen har hun haft denne lækre give away kørende.

Se lige en masse lækkert stof. og jeg har faktisk ikke noget af det :o) Så jeg er så spændt på at se hvad jeg skal få ud af det. Jeg er helt sikker på at noget af det skal bruges til kjoler eller nederdele til Kaja.Jeg er begyndt at overveje hvad jeg skal finde på til min første give away.
Tænker den skal skydes igang som mit indlæg nr. 100. (dette indlæg er mit nr. 88)

Regner med at der kommer et indlæg mere i aften når jeg forhåbentlig er færdig med mit første hækle projekt.

Det er jo den positive "ulempe" ved Blogland.. at man bliver så inspireret så To-do listen bare bliver længere og længere. :o)

tirsdag den 16. oktober 2012

Kage til 80 års fødselsdagEn af mine kollegaer havde spurgt om jeg ville lave en kage til hendes farmors 80 års fødselsdag.

Det skulle være chokoladekage og med hindbær mousse i begge lag.

Pynten skulle være blomster. Farmor kan ikke tåle rigtige blomster, så dette skulle være deres buket til hende.

Denne gang kan jeg ikke selv tage kreditten for det hele, for jeg var syg i dagene op til weekenden så jeg må have assistance af manden til at bage kagen :o) og heldigvis havde jeg været på forkant og fået lavet roserne.Kage til en kandidat

En af mine veninder er blevet kandidat i biologi og i den anledning havde hun spurgt om jeg ville lave en kage til hendes kandidat-fest forrige weekend.

Jeg havde fri tøjler med fyldet og som inspiration til pynten, var der billeder af alger og billedet af det skib som de havde sejlet med da de skulle indsamle alge-prøver.


Kagen bestod af lyse lagkagebunde, med en hindbærmousse og en blanding af hvid og mælke - chokolade mousse. Kagen blev smurt op med hvid frosting inden den blev beklædt med fondant.

Billederne er desværre ikke blevet så gode, da lyset og blitzen drillede.

Skibets gule og blå dele er skåret ud i fondant, mens de tynde sorte, brune og røde streger var tegnet med tusch.

Roserne er ikke så pæne på billedet (lyset drillede), men er lavet på samme måde som ved Karens kage som det næste indlæg handler om.

fredag den 12. oktober 2012

Barnevognspuder og penalhus

Jeg har ligget syg de sidste dage. jeg er blevet ramt af en mellemørebetændelse og en halsbetændelse som har stjålet min stemme.

Og ikke bare som at stemmen er hæs, men den er faktisk helt væk. :o(

Kaja tror at vi leger, så når jeg siger noget til hende, så hvisker hun tilbage.. møgtøs på 2 år. :o) Men det er nu lidt kært. Hun har desværre godt luret at mor ikke kan skælde ud, så hun laver ballade når hun kan komme til det.

Symaskinen har alligevel været lidt igang, da jeg ikke dur til at sidde helt stille.

Denne gang har jeg fået afprøvet et par DIY fra blogland.

Det er blevet til en barnevognspude til Casper, efter Lises DIY

 
Da Kajas dagplejemor så puden igår, bestilte hun straks en til hendes barnebarn der skal døbes imorgen. Hun ville gerne have noget med ugler og gerne lilla. Endelig ikke lyserød...
 
Det blev til denne  barnevognspude, hvor der er uglestof både foran og bagpå, på rygpuden.
 
 


Derudover har jeg fået syet et penalhus til Pi. Det er syet efter Stjernefrø´s DIY på make-up pung.
Da det skal bruges som penalhus har jeg brugt en lynlås på 30 cm og så har jeg klippet stykkerne 31 x 15 cm.

 
Pyntesømmene er syet med grøn neontråd. På den ene side af penalhuset har jeg skrevet hendes navn og på den anden side har jeg syet disse små stjerner/snefnug.
 
I får også lige et smugkig på den keyhanger som jeg er ved at sy til Pi´s mobiltlf.
Hun har ønsket en NICE Keyhanger.
Da jeg spurgte hvordan den skulle være nice, så var det åbenbart noget med mange farver.
 
Dette er min fortolkning af hendes Nice keyhanger med mange farver. Den har fået "regnbuestof" på den ene side og et neonstribet bånd på den anden side.
 
Jeg skal lige ud og finde en keyhanger-holder med en tynd snor som kan komme igennem hullet på hendes tlf.  Men selve båndet ligger altså klar til det færdige arbejde. :o)
 
 
 
 
 
 
 

torsdag den 11. oktober 2012

Jeg har vundet !!

Nu blev det min tur til at vinde en Give away.

Jeg har vundet en finurling. :o) Den er vundet hos Jeans finurligheder

Hvad er en finurling så.. det er sådan en ...

 
 
Jeg har kunne komme med ønsker til farver, men jeg elsker overraskelser, så jeg glæder mig til at se hvad Jean finder på ..
 
Jeg er sikker på at Casper glæder sig til at lege med sådan en.


onsdag den 10. oktober 2012

stof fra gemmerne

 
I sidste weekend var vi på besøg hos mine svigerforældre, børnenes bedsteforældre.
og så kom jeg til at "stjæle" fra børnenes legetøj. Dvs. fra Pi´s legetøj.
 
Ude hos Bedstemor og bedstefar leger Pi nemlig tit designer. Hun har en stor sæk med stof, som hun må klippe i og gøre hvad hun vil med. Det meste af stoffet er gammel gradinstof og møbelstof som ikke er interessant.
 
 
 
Men da hun kom iført disse 2 stykker stof, måtte jeg altså spørge om jeg ikke nok måtte snuppe det stof og så give hende et par andre stykker i stedet. Det der da for trist at de 2 smukke stykker bare bliver klippet til leg, når de kan blive så fine til tøj eller lign.
Det var heldigvis helt ok med Pi, for hun er ligeglad hvilken farve stoffet er til den leg.  
 
Min svigermor fortalte mig så at det var gammelt stof. Det var stof som hun havde arvet fra hendes mor, så det var nok 20-30 år gammelt.
Ja, det gør det jo ikke mindre interessant. :o)
Så nu er det blevet vasket og lagt i stofkisten, mens jeg overvejer hvad jeg skal bruge det til.
Hullerne i stoffet har Pi klippet til henholdvis arme, og til hovedet.


tirsdag den 9. oktober 2012

Madvarer til dukkehus

De sidste par dage har jeg stødt på et par indlæg i blogland omkring dukkehuse. Både hos Boselade og hos Dronningen af koteletten.

Så kom jeg til at tænke på lidt krea ting som jeg lavede meget før i tiden og som jeg nok skal komme til at lave igen når Kaja bliver en smule større.

Jeg har nemlig lavet en hel del dukkehus mad, i størrelsen 1:12.
Konfektskålen er 14 mm i diameter, bananerne er 16-18 mm lange og tærterne er 2 cm i diameter
Alle madvarerne er lavet i Fimo-ler.
Stoffet som tingene står på har tern på ca. 1½ mm . Så det siger lidt om størrelsen. 


 
Hvorfor har jeg så lavet den slags tidligere, jo det var fordi min tidligere svigermor fik et dukkehus i 50 års fødselsdagsgave og så gik jeg i gang med at lave madvarer til dukkefamilien.  

torsdag den 4. oktober 2012

Blødt og behageligt

 
Jeg ligger syg herhjemme. Stemmen er næsten væk og jeg snøfter og hoster hele tiden. Det er ufedt, især fordi jeg lige er startet på job fra 2 uger siden, efter endt barsel.
 
Jeg er ikke så god til bare at sidde helt stille, så da jeg havde sovet og slappet, drukket meget varmt te og var blevet rastløs fik jeg sat mig lidt ved maskinen.
 
Det endte ud i dette lune sæt til Kaja.
Det er syet i sort isoli, orange rib og så en lille stump af en jersey som jeg købte i fra et halvt år siden, men som stadig ligger og venter på at jeg tager mig mod til at sy en kjole i det. Jeg ved ikke hvorfor jeg har den forbeholden mod jersey. Men nu må jeg da snart gøre noget ved det.
 
Sættet er dejligt blødt og behageligt. Bukserne er syet ud fra Mini kreas mønster på posebukser, og blusen er en tilrettet udgave af Minikreas hættetrøje. Den er gjort 5 cm kortere end på mønstret og så har jeg lavet halsudskæringen mindre da jeg ikke ville have hætte på sættet.
 
Det bliver bestemt ikke det sidste sæt jeg laver af den slags, for Kaja elsker at have det på og jeg synes faktisk det er ret sød med joggingsæt til hendes størrelse.
 
Jeg købte en meter sort isoli, og det var lige præcis nok til dette sæt i str. 92 samt til et par bukser mere. (nu skal jeg bare finde ud af farven på ribkanten på det næste par. )
Men så var der altså heller ikke meget mere stof tilbage (Måske der lige ville være nok til en næse-varmer)
 
I får også lige et billede af sættet in action.
Hun står og danser og synes altså at det ene bukseben skal sidde ved knæet :o)
 
 
 
 
 
 
 

onsdag den 3. oktober 2012

Bukser får nyt liv

 
Så har jeg fået ændret lidt på 3 par bukser.
 
For kort tid siden syede jeg 3 par bukser til Kaja (her i dette indlæg), men hun nåede kun at have dem på 2 gange, så voksede hun en tøjstørrelse, og bukserne begyndte at stumpe.
 
Så i weekenden har jeg fået forlænget bukserne og samtidig gjort dem mere efterårs praktiske.
 
De lyse blå/grønne, klippede jeg af ca. 8 cm. oppe, og så satte jeg et nyt buksebensstykke på, på ca. 12 cm. bukserne blev foeret med gråt bomuld og der kom en elastik i foeret så de har fået pose effekt.
 
De lilla bukser har fået en mørkelilla ribkant både i ben og talje og de har ligeledes fået gråt bomuldsfoer.
 
De lyserøde med blomster har fået pink bomuldsfoer og en pink ribkant i benene.
 
Alle 3 par bukser sidder rigtig fint nu, og er klar til efterårets kulde.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...